De bomen krijgen weer mooie groene blaadjes, de bloemen ruiken al lekker en laten hun bloemen bloeien en de pollen vliegen door de lucht: drie tekenen dat het bijna zomer wordt. De temperatuur zal straks stijgen en dan is het tijd om lekker in de tuin te vertoeven. Maar is de tuin wel summerproof? Wees er op tijd bij zodat je snel kan genieten op een ligstoel in de zon.

De voorbereidingen van vorige zomer

Alles staat en valt met de voorbereidingen, zo ook als het gaat om je tuin. Heb je een zwembad? Dan is het handig om het zwembad af te dekken, zodat er tijdens de herfst geen bladeren of andere viezigheid in het zwembad terecht is gekomen. Ook stoelen en tafels kun je het beste afdekken met plastic en speciaal voor stoelen ontworpen hoezen. Op die manier bespaar je jezelf een hoop werk voor de zomer. Laten we ons voorstellen dat je dit nu allemaal hebt uitgevoerd. Het is begin mei en de warmte komt er wellicht al snel aan. Wat moet er dan nog meer gebeuren?

De hogedrukspuit is je vriend

Ja, echt waar. Misschien wel je beste vriend. Met een hogedrukreiniger kun je de tuintegels, de muren en eventueel de stoelen die groen uitgeslagen zijn (wellicht omdat je toch vergeten was om de hoezen erover te leggen) volledig schoon te spuiten in een handomdraai. Er zijn allerlei modellen en varianten beschikbaar zodat je op een milieuvriendelijke en duurzame manier je tuin kan ontdoen van zijn groene wintervacht.

Het bijwerken van de planten en het gras

Heb je coniferen of een wilde groene bos gras voor de (achter)deur liggen? Dan is het nu tijd om bij te snoeien, te maak en het onkruid te verwijderen. Haal die heggenschaar maar uit de schuur en begin eraan. De grasmaaier maakt korte metten met het gazon, waarna er in het geval van veel mos geverticuteerd kan worden. Eventueel is het handig om graszaad bij te zaaien als er veel open plekken zijn na het verwijderen van het mos.

Bloemen

Wat is een tuin zonder wat kleur? Daarvoor heb je doorgaans bloemen en struiken nodig. Mocht je bollen hebben geplant in september, oktober, november of december, dan komen deze vanzelf op. Je kunt er ook voor kiezen om planten in het tuincentrum te kopen en deze op de desgewenste plek te planten. Houd rekening met hoeveel schaduw en zon er op de betreffende plek komt. Zo weet je precies welke plant je moet kopen.

Author

admin