Er zijn maar weinig sectoren die zoveel variatie in beroepen hebben als de bouwsector. Dit is dan ook de grootste reden waarom veel mensen graag willen werken in de bouw. Hiervoor kun je terecht bij een uitzendbureau als Vakmasters. De bouwsector heeft namelijk veel te bieden: je bent met je handen bezig, je bent veel buiten, je ontwikkelt je als een echte vakman, je werkt veel samen, je zoekt naar praktische oplossingen en je moet je verstand gebruiken. De bouw is absoluut zeer veelzijdig.

Werken in de bouw

Of je nu op het VMBO, het MBO of het VWO zit. De bouw zit te springen om professionals. Voor vrijwel alle beroepen in de bouw zijn er mensen nodig die helder kunnen denken en dit weten te combineren met een groot technisch inzicht. In de bouw worden plannen namelijk voortdurend gewijzigd en het werk moet hier weer op afgestemd worden. Daarom zijn er mensen nodig die weten wat ze doen en waarom ze het doen.

Veel soorten beroepen

De metselaar, de stukadoor, de timmerman en de loodgieter zijn bij iedereen bekend, maar tegenwoordig zijn er nog veel meer beroepen in de bouwsector. Wat dacht je van een beroep als technisch tekenaar, dronepiloot, cv- installateur, bodemkundige, calculator, elektrotechnicus of interieurbouwer? De activiteiten in de bouw zijn de laatste jaren behoorlijk uitgebreid. Ben je goed in het omgaan met mensen? Houd je juist van organiseren, plannen of rekenen? Of is tekenen en ontwerpen meer jouw ding? In de bouw is dit allemaal mogelijk.

Zit er toekomst in de bouw?

Deze vraag kan volmondig met “ja” beantwoord worden. Er zijn veel extra mensen nodig in de bouw. Aan de ene kant gaat het heel goed met de bouwsector en aan de andere kant gaan er veel mensen met pensioen. Daar moeten dus opvolgers voor in de plaats komen, want zo langzamerhand begint de vraag aan bekwame arbeidskrachten behoorlijk te stijgen. Men staat te springen om mensen die een beroepkeuze maken in de richting van de bouwsector.

 

Verkeerd beeld van de bouw

De laatste jaren is er een verkeerd beeld van bouwsector ontstaan, waardoor veel mensen het niet meer kozen. Men ging er vanuit dat alleen de laag of niet opgeleide mensen in bouw werkten. Dit beeld is pertinent onjuist. Mensen in de bouw zijn vakmensen die goed zijn in hun eigen ding. Een andere verkeerde opvatting is dat er geen plaats is voor vrouwen in de bouw. Ook hier slaat men de plank volledig mis. Er zijn in de bouw veel beroepen waar vrouwen zeer geschikt voor zijn.

Ontdek de bouw

Als je echt wilt weten of de bouw voor jou een goede beroepkeuze is dan zijn er veel mogelijkheden om hier achter te komen. Je kunt je bijvoorbeeld aanmelden voor een meeloopdag op een bedrijf. Op deze dag krijg je een privérondleiding, maar je mag ook zelf je handen uit de mouwen steken als je dat wilt. Ook kun je bedrijfsbezoeken afleggen aan meerdere bedrijven als je nog niet precies weet welke kant je op wilt.

 

Author

admin