hekwerkEen hekwerk kan een mooie kers op de taart zijn bij je huis. Wanneer je gebruik maakt van een mooi hekwerk kan deze echt een meerwaarde opleveren voor zowel je tuin als je woning in zijn geheel.  Voor veel mensen is een hek echter niets meer en niets minder als iets functioneels bedoeld om bijvoorbeeld twee tuinen van elkaar te scheiden of om ongewenste mensen, of dieren, buien de deur te houden. Wanneer je op zoek bent naar de prijzen van diverse hekwerken zal je zien dat de simpelste hekwerken, voornamelijk met gaas, het meest goedkoop zijn. Vaak wordt dit dan maar gekozen, erg zonde want met een hekwerk kun je zo veel meer.

Kiezen van het juiste hekwerk

Natuurlijk wordt een hekwerk duurder wanneer je bijvoorbeeld voor gietijzer kiest of bijvoorbeeld een elektrische poort wilt plaatsen maar hier heb je dan ook zeker het esthetische aspect wat veel doet en een elektrische poort is natuurlijk erg gemakkelijk! Natuurlijk zijn er ook prachtige combinaties te vinden tussen een goedkoper maar toch erg mooi hekwerk, vaak is dit ook maar net wat je smaak is natuurlijk. Zo kun je hekwerken helemaal op maat laten maken bij een siersmid of bij een hekwerkbedrijf binnenspringen om eens een offerte te laten maken. Zeker wanneer je offertes gaat vergelijken zal je grote verschillen zien. Het is dan echter wel aan te raden echt te letten op de kwaliteit van de materialen, je wilt immer wel dat het hekwerk flink wat jaren mee zal gaan en natuurlijk dat je hier niet veel onderhoud aan zal hebben, dit brengt vaak ook weer kosten met zich mee.

Hout of ijzer

Voor hekwerken wordt in de meeste gevallen metaal of hout gebruikt , de verticale dragers kunnen echter ook van beton of van stenen worden gemaakt. Natuurlijk zal een houten hekwerk wel sneller onderhoud nodig hebben wanneer deze last heeft van de diverse weersinvloeden. Natuurlijk wordt er wel hardhout gebruikt, deze kun je dan verven of glazuren. Bij ijzeren hekwerken kun je kiezen tussen bijvoorbeeld ijzergaas of smeedijzer.

Author

admin